2020-04-08 09:54

AGLOMERAȚIE la schimbarea anvelopelor de iarnă. Ce prevede LEGEA

 |  20:58
AGLOMERAȚIE la schimbarea anvelopelor de iarnă. Ce prevede LEGEA

Primii fulgi de zăpadă au alimentat și mai mult graba șoferilor de a-și schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Service-urile sunt arhipline în această perioadă. Legea prevede amenzi până la 2.900 de lei pentru șoferii care nu au anvelope corespunzătoare condițiilor meteo.

„Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos”, se arată într-un comunicat transmis  de Poliția Română.

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine