2020-06-05 23:17

AJUTOR FINANCIAR pentru familiile afectate de TORNADA din Călărași

 |  10:53
AJUTOR FINANCIAR pentru familiile afectate de TORNADA din Călărași

Guvernanții vor aproba miercuri, printr-o hotărâre, acordarea de ajutoare de urgenţă în cazul mai multor familii afectate de tornada produsă pe 30 aprilie în judeţul Călăraşi, scrie Agerpres.

Vor fi acordate ajutoare de urgenţă în sumă totală de 28.500 lei pentru sprijinirea a 13 familii din judeţul Călăraşi, în vederea evitării riscului de excluziune socială a acestora şi asigurarea condiţiilor adecvate de locuit. Este vorba de 13 familii din localităţile Dragalina şi Perişoru din judeţul Călăraşi ale căror locuinţe şi gospodării au fost distruse de tornadă. 

„Oamenii trebuie să ştie că se pot baza pe sprijinul autorităţilor atunci când au nevoie. În acelaşi timp, vreau să felicit autorităţile pentru implicarea lor şi pentru promptitudinea de care au dat dovadă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Aş vrea să mulţumesc tuturor forţelor de intervenţie care au fost în misiune în ultimele zile pentru a-i ajuta pe oamenii ale căror gospodării şi comunităţi au fost afectate de fenomenele meteo extreme. Vă rog, dragi colegi, să fim în continuare pregătiţi pentru intervenţii prompte dacă va fi nevoie şi în următoarele zile, precum şi pentru a acorda sprijinul necesar, astfel încât oamenii să poată depăşi situaţiile dificile prin care trec”, a mai spus şeful Executivului.

“Avem echipe care s-au deplasat acolo, am beneficiat de informații de la ISU și încercăm să centralizăm datele, să i le dăm premierului Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea ca să luăm decizia de a emite o hotărâre de Guvern și de a veni în sprijinul oamenilor atât cât avem atribuții la Ministerul Muncii. Se vor acorda cum s-a acordat și în alte cazuri anumite sume de bani pentru aceste persoane”, spunea în urmă cu o săptămână Marius Budăi, ministrul Muncii.

Acoperişurile mai multor locuinţe şi anexe gospodăreşti din Călăraşi au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine