2020-02-22 09:20

Ajutor financiar pentru familiile VICTIMELOR tragicului ACCIDENT rutier din IALOMIȚA

 |  16:00
Ajutor financiar pentru familiile VICTIMELOR tragicului ACCIDENT rutier din IALOMIȚA

Un număr de 16 familii, dintre care opt cu copii minori, vor primi ajutoare financiare de urgenţă în valoare totală de 122.000 de lei, în urma tragicului accidentul rutier produs pe 5 octombrie pe DN 2A Slobozia - Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, soldat cu decesul a 10 persoane şi rănirea gravă a altor şapte.

Ajutoarele bănești au fost acordate prin Hotărârea Guvernului nr. 731 din data de 11 octombrie a.c., publicată în Monitorul Oficial al României partea I (830).

"Se va acorda suma de 5.000 de lei pentru fiecare familie în care s-a înregistrat un membru decedat sau rănit, la care se adaugă suma de 3.000 de lei pentru fiecare minor care s-a aflat în întreţinerea persoanei decedate sau rănite, astfel, vor beneficia de prevederile acestei hotărâri 16 familii, dintre care 8 au copii minori în întreţinere", potrivit Cancelariei Prefectului judeţului Ialomiţa,

Sumele vor fi plătite de către Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în a cărei rază teritorială au domiciliul sau reşedinţa persoanele rănite sau decedate, soţului/soţiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2, iar în lipsa acestora, persoanei fizice care s-a ocupat de organizarea înmormântării sau care are responsabilitatea îngrijirii minorilor, pentru acordarea acestor sume neimpunându-se completarea cererii pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială şi nici nu este necesară realizarea anchetei sociale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-14

In legatura cu acest articol...

ULTIMĂ ORĂ: Tânăra rănită în accidentul rutier din Ialomiţa continuă să fie stare critică

Victimele accidentului rutier din Ialomiţa, angajate ale Mega Image. Mesajul companiei

UPDATE. CARNAGIU pe o şosea din Ialomiţa. Zece persoane au murit şi alte şapte sunt rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit frontal
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine