2020-04-05 23:38

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Pesticid periculos și interzis, prezent în legumele românești

 |  23:36
ALERTĂ ALIMENTARĂ: Pesticid periculos și interzis, prezent în legumele românești

Un număr de 75 de probe prelevate din fermele avicole din România au conținut depășiri ale nivelului maxim admis de Fipronil, deși pesticidul a fost interzis în UE și nu ar mai trebui utilizat, potrivit Lantul Alimentar.

Din totalul probelor, 13 au fost prelevate din grăsimea găinilor ouătoare, iar 62 din ouă. De menționat că în anul anterior, nu a fost raportată nici măcar o singură probă contaminată cu Fipronil.

La începutul anului 2019, a fost confirmată utilizarea Fipronilului într-o fermă din județul Teleorman.

De precizat că pesticidul, utilizat ca insecticid, a fost depistat și în probe din alte state europene, de pildă Olanda, în iunie 2018 fiind retrase din supermarketurile germane 73 000 de ouă provenite de la fermele olandeze.

Salata verde, ceapa verde, dar și castraveții cornișon din România au conținut de asemenea reziduuri de pesticide peste nivelul maxim admis. Cea mai mare concentraţie a fost pentru ciprodinil 17,364 mg/kg detectată în salată, potrivit Raportului publicat recent de ANSVSA.

În ce privește produsele agro-alimentare aduse din import, cele mai contaminate cu reziduuri de pesticide sunt merele din Republica Moldova și Polonia, strugurii de masă din Macedonia de Nord, ardeii, pepenii și rodiile din Turcia, prunele din China.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine