2020-07-15 15:23

Alertă de rujeolă în două județe. Copiii nu fuseseră vaccinați

 |  16:29
Alertă de rujeolă în două județe. Copiii nu fuseseră vaccinați

Focar de rujeolă în județele Bistrița și Cluj. Cel puțin 79 de copii nevaccinați au ajuns la spital, iar Ministerul Sănătății cere părinților să nu refuze vaccinul.

Ministerul Sănătății a cerut vineri tuturor direcțiilor de sănătate publică mobilizarea de urgență pentru a începe campaniile de vaccinare împotriva rubeolei-rujeolei-oreion.

”Ministerul Sănătății a cerut astăzi tuturor direcțiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgență, pentru desfășurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR), în contextul apariției unui focar de rujeolă cu 79 de cazuri confirmate în județele Bistrița și Cluj.

Ministerul Sănătății face apel la personalul medical din teritoriu implicat în procesul de vaccinare al copiilor și la mediatorii sanitari de a intensifica acțiunile de vaccinare și de recuperare a copiilor nevaccinați. De asemenea, MS solicită părinților să nu refuze vaccinarea și să se prezinte cu copiii la vaccinare.

 Ministerul Sănătății reamintește importanța vaccinării ca cel mai important act de prevenție în apariția principalelor boli transmisibile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz