2020-04-10 07:13

ALERTĂ în Brașov: Zeci de elevi au ajuns la spital cu ARSURI la ochi

 |  22:15
ALERTĂ în Brașov: Zeci de elevi au ajuns la spital cu ARSURI la ochi

Un incident extrem de grav deschide anchete în serie la o şcoală din Braşov. 20 de elevi de clasa a şasea au suferit arsuri la ochi şi pe faţă din cauza unei lămpi cu ultraviolete folosită pentru dezinfecţia sălilor. Lampa ar fi trebuit să funcţioneze doar noaptea, când elevii nu sunt la şcoală, dar a fost uitată în priză. Copiii au fost expuşi aproape două ore radiaţiilor.

Părinţii au intrat în panică imediat după ce copiii au ajuns acasă după ore. 20 de elevi de 11 ani, toţi din aceeaşi clasă, au ieşit de la şcoală cu ochii roşii, senzaţii de usturime şi cu dureri de cap. Unii aveau arsuri chiar şi pe faţă. Pe grupurile de whatsapp ale părinţilor, au început să curgă mesajele de îngrijorare. 

O lampă cu ultraviolete cumpărată recent pentru dezinfecţia sălilor de curs a funcţionat aproape două ore în faţa copiilor. Dispozitivul periculos trebuie folosit doar pe timpul nopţii, doar că femeia de serviciu ar fi uitat să-l scoată din priză. 

Cinci copii au ajuns de urgenţă la Spitalul Mârzescu din Braşov. Restul au fost duşi la medicii de familie sau la cabinete private. 

Trei astfel de lămpi bactericide, folosite în general în spitale, a achiziţionat şcoala din Braşov pentru prevenirea gripei. Legea nu reglementează utilizarea acestora în şcoli şi grădiniţe. Pe lângă anchetele interne, şi poliţişţii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine