2020-02-21 20:00

Alertă în Orășelul Copiilor: aparatele de joacă au fost oprite

 |  18:15
Alertă în Orășelul Copiilor: aparatele de joacă au fost oprite

Toate echipamentele și aparatele de joacă din Parcul Orășelul Copiilor au fost oprite temporar. Primăria Sectorului 4 a luat această decizie după ce verificările au scos la iveală deficiențe care pun în pericol siguranța copiilor, transmite Agerpres.

"Verificările au relevat o serie de deficiențe incompatibile cu funcționarea în condiții de securitate și siguranță a respectivelor instalații de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerințe esențiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare și existența unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, în unele cazuri era impetuos necesară eliberarea unui certificat de urbanism, în altele fiind vorba chiar de autorizație de construire", a precizat Biroul de presă al Primăriei Sector 4.

În cazul unora dintre respectivele societăți comerciale s-a constatat branșarea neautorizată și, implicit, necontorizată la instalațiile de apă, canal și energie electrică, instalațiile improvizate punând în pericol siguranța copiilor care se jucau în parc.

"Siguranța cetățenilor este prioritară. Deși știu că nu este plăcut ca în plină vară să apară astfel de probleme, sunt sigur că toți vrem să ne știm familiile în siguranță. Fac un apel la agenții economici să intre cât mai repede în legalitate, altfel voi fi nevoit să dispun sistarea permanentă a desfășurării activității. Îi rog pe părinți să aibă grijă de micuții lor, să-i ferească de zonele metalice, ascuțite, de cele alunecoase sau de echipamentele aflate la înălțime", a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

În unele dintre cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement identificate ca fiind neconforme, iar în altele a dispus adoptarea măsurilor pentru intrarea în legalitate.

De asemenea, s-au efectuat verificări și în rândul agenților economici care desfășurau activități în domeniul alimentației publice în Parcul Orășelul Copiilor. Unii dintre aceștia ocupau suprafețe mai mari decât cele prevăzute prin contractele de închiriere, fapt pentru care au fost aplicate somații pentru intrarea în legalitate, a menționat sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine