2020-03-28 18:08

ALERTĂ în școli. Gripa face RAVAGII printre elevi, măsuri de ultimă oră

 |  00:39
ALERTĂ în școli. Gripa face RAVAGII printre elevi, măsuri de ultimă oră

Atenție maximă și triaj riguros în unitățile de învățământ din Capitală. Numărul cazurilor de gripă crește alarmant de la o zi la alta, transmite Antena 3.

Virusul gripal a afectat deja 70 de elevi din București, iar Direcția de Sănătate Publică a impus măsuri clare și stricte.

Cei care au reclamat dureri de cap, dureri musculare, febră sau durere în gât au fost trimişi imediat acasă. Astfel de triaje au fost făcute în majoritatea unităţilor de învăţământ.

Un rol important în prevenţie îl au părinţii. Aceştia sunt sfătuiţi să nu-i ducă pe cei mici în locuri foarte aglomerate, iar dacă apar primele simptome, să meargă direct la medicul de familie. De asemenea, părinții au fost rugați de conducerea școlii ca cei mici să poarte măști de protecție și să folosească dezinfectant.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine