2020-02-28 21:20

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni și vijelii în jumătate de țară / INUNDAȚIILE fac prăpăd!

 |  11:26
ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni și vijelii în jumătate de țară / INUNDAȚIILE fac prăpăd!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare cod galben de vijelii și grindină pentru 23 de județe din țară, care expiră luni seară, la ora 21.00.

Avertizarea intră în vigoare duminică, la ora 13.00, și expiră luni seară, la ora 21.00.

Județele vizate sunt Alba, Botoșani, Covasna, Harghita, Mureș, Suceava, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Iași, Neamț, Vâlcea, Bacău, Buzău, Gorj, Mehedinți, Prahova, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Maramureș și Sibiu.

Meteorologii avertizează că, în intervalul menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial, citeaza stiripesurse.ro.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, până la orele 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele sectoarele inferioare şi mijlocii ale afluenţilor Putnei din sectorul inferior, afluenţii mici ai Siretului aferenţi sectorului aval Cosmeşti, Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Tecuci, din judeţele Vrancea şi Galaţi. 

De asemenea, inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie se pot produce şi pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Constanţa şi Tulcea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-14Parerea ta...

NU VA MAI PLâNGEțI.
14 Iul 2019

Tăierea Pădurilor! Este început de sfârșit pentru om și nație. Efectul defrișărilor masive din ultimii ani ne afectează pe toți, îl vedem astăzi, indiferent unde locuim, fie în mijlocul unui oraș sau la marginea unei fostei păduri de mesteacăn, fag, arțar, stejar, molid, etc : poluare, alunecări de teren, schimbări climatice majore. Situația dezastruoasa a pădurilor din ultimii ani este parte a guvernelor de guvernământ.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine