2020-02-26 00:46

ALERTĂ METEO în Harghita: zăpadă, gospodării fără energie electrică, vânt puternic

 |  12:46
ALERTĂ METEO în Harghita: zăpadă, gospodării fără energie electrică, vânt puternic

Circa 160 de familii din două localităţi harghitene au rămas, miercuri dimineaţa, fără energie electrică, din cauza vântului puternic, iar pe DN 13B, în Pasul Bucin, s-a aşternut un strat subţire de zăpadă, drumarii intervenind cu sare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că localităţile Capu Corbului şi Atia au rămas fără energie electrică, două reţele de medie tensiune şi două posturi de transformare fiind afectate de vântul puternic. În total 160 de gospodării au rămas fără energie electrică.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din subordinea CNAIR, care administrează o reţea de drumuri din mai multe judeţe, au anunţat că pe DN 13B, între Praid şi Borzont, Pasul Bucin, s-a aşternut un strat de 1-2 centimetri de zăpadă.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Transilvania Sud au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că temperaturile în oraşele din Harghita se menţin cu plus, însă se aşteaptă în continuare la precipitaţii mixte, vânt puternic şi zăpadă în zonele montane.

Aria precipitaţilor se va restrânge spre seară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine