2020-04-10 00:30

Alertă meteo: Ploi și FURTUNI în multe zone din țară

 |  16:46
Alertă meteo: Ploi și FURTUNI în multe zone din țară

Temperaturile rămân ridicate în zona țării noastre, iar meteorologii au emis o alertă de furtuni tipice sezonului cald. A fost de asemenea emis un cod galben de inundații.

Potrivit meteorologilor, până joi dimineața, la ora 06.00, va ploua în în jumătatea de vest a țării și vor fi înregistrate intensificări tempoare ale vântului în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

La început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în cele centrale, temporar va ploua și, îndeosebi prin acumulare în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și pe arii restrânse 30...35 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură cu viteze ce vor depăși 50...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și pe parcursul zilei de miercuri în regiunile estice și sud-estice.

Ploile vor continua până la sfârșitul săptămânii, iar temperaturile vor rămâne cu 10 grade, în medie, mai ridicate decât cele normale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine