2019-08-18 12:26

ALERTĂ METEO- Revin ploile în România. Vezi zonele care vor fi afectate!

 |  10:37
ALERTĂ METEO- Revin ploile în România. Vezi zonele care vor fi afectate!

Foarte cald va fi în aproape toată ţara şi pe parcursul zilei de azi, însă, mai ales în partea de vest, vor fi furtuni, informează Digi24.

Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în orele următoare, îndeosebi în jumătatea vestică a ţării. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, iar pe spaţii mici se vor aduna peste 40 de litri de apă/mp şi va cădea grindină. Valorile termice se vor menţine anormal de ridicate pentru această perioadă şi vor fi cuprinse între 26 şi 35 de grade Celsius.

Vremea se va menţine deosebit de caldă şi în perioada următoare, însă maximele nu vor mai trece de 33..34 de grade Celsius. Ploile acompaniate de tunete, fulgere şi vânt intens vor fi prezente şi mâine după-amiază, cu precădere în vest, sud-vest, nord-vest şi parţial în centru. În schimb, de marţi astfel de fenomene vor fi posibile doar prin zonele deluroase şi montane.

Ploile nu vor lipsi azi din zona de munte, dar vor fi mai intense în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări de puternice ale vântului şi chiar căderi de grindină, iar pe suprafeţe mici se vor aduna peste 40 de litri de apă/mp.

Pe litoral, şansele de precipiaţii se vor menţine destul de mici şi în perioada următoare. Prin urmare, soarele extrem de generos va ridica temperaturile până la 29...31 de grade Celsius. Vestea mai puţin bună este că vântul se va intensifica de marţi şi va agita destul de mult marea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray