2020-01-29 05:08

Alertă meteo: Șase județe, sub COD ROȘU de inundații

 |  16:48
Alertă meteo: Șase județe, sub COD ROȘU de inundații

Hidrologii au instituit, joi, Cod Roșu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până vineri seara, transmite Agerpres.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul este valabil începând de joi, de la ora 22,00, până vineri la ora 18,00, pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).

Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele Neamț, Bacău, Vrancea și Covasna, precizează sursa citată.

Până joi noapte la ora 22,00, pe unele râuri mici din județele Neamț și Bacău se pot produce creșteri rapide de debite și niveluri cu atingerea și depășirea cu 20-50 cm a Cotelor de Pericol.

De asemenea, până joi la ora 18,00, este în vigoare un alt Cod Roșu instituit pentru râuri din județele Bacău și Covasna.

'Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri cu 20-50 cm ale Cotelor de Pericol pe afluenții Trotușului aferenți sectorului aval confluență Uz—amonte Onești, județele Bacău și Covasna. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slanic, Oituz și Dofteana', precizează INHGA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine