2019-08-20 15:44

Aleșii pregătesc MODIFICAREA impozitului auto. Ce se schimbă

 |  22:43
Aleșii pregătesc MODIFICAREA impozitului auto. Ce se schimbă

Mai mulţi parlamentari pasionaţi de motoare puternice au depus un proiect de lege pentru ca proprietarii acestor maşini să achite impozite mai mici chiar şi cu 90%.

Iar cei care au maşini cu o capacitate mică vor fi obligaţi să plătească mai mult. Iniţiativa a fost semnată de aleşi de la toate partidele, aşa că sunt şanse mari ca de anul viitor să se aplice.

61 de parlamentari vor să modifice modul în care se calculează impozitul pentru maşini, astfel încât să fie avantajaţi cei cu motoare puternice. Proiectul depus de aleşi prevede ca la maşinile care au sub 2000 de cmc se înmulţeşte cu 0,06 capacitatea cilindrică, iar la cele peste 2000 de centimetri cubi, cu 0,12.

Vor fi însă dezavantajaţi cei care au maşini cu motor mic. Impozitul va creşte pentru cei care au acum o Dacia Logan, de exemplu, cu motor de 1400 de cmc, de la 56 de lei, la 84 de lei, adică mai mult cu 28 de lei.

Pentru un BMW X5, o maşină de teren care poate avea un motor de 3000 de cmc, impozitul este acum peste 2 mii de lei. Dacă se va schimba modul de calcul, cei care deţin o astfel de maşină vor plăti statului doar 360 de lei.

Cei care au maşini sport, cu motoare puternice, vor rămâne cu cei mai mulţi bani în buzunar. Pentru Un Mercedes AMG, o maşină cu o capacitate cilindrică de 6300 de cmc, statul primeşte anual aproape 10 mii de lei (9135). Prin comparaţie, aleşii vor să se plătească doar 756 de lei, adică de 12 ori mai puţin.

Iniţiatorii proiectului susţin că statul nu va pierde şi că îi vor convinge să-şi înmatriculeze maşinile în ţară pe românii care şi le-au înscris în Bulgaria. Şi ar fi vorba de peste 100 de mii de maşini.

Bugetul statului ar creşte anual cu 44 de mii de lei, susţin aleşii. Dar ei nu iau în calcul faptul că ar putea fi aduse în ţară şi mai multe maşini second hand, cu motoare puternice, dar foarte poluante. Iar proiectul vine în contextul în care în 2017 au fost înmatriculate aprope jumătate de milion de autoturisme second hand, după eliminarea timbrului de mediu, iar poluarea a crescut într-un ritm alarmant.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-07Parerea ta...

AELIA
07 Ian 2018

Va dati seama ce ticaloasi sunt in Parlament?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Ian 2018

MAfiotii PSD au dat legi aberante cu mii de lei impozite si toata lumea interlopa inclusiv curvele PSD precum Rovana Plumb si-a inscris masinile/jeepurile primite spaga in BulgaRIA....taxe ILEGALE SI ANTI-UE la masinile romanilor,si acum sunt obligatii sa dea banii inapoi...si banii din taxe sunt furati de tot felul de escroci vEZI MAFIA BLEJNAR-CODRUT MARTA-SCHWARTZEMBERG motorina fara taxe.......platesti taxe la o clica de MAFIOTI si CURVE IMPUTITE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Ian 2018

cat despre poluare totul e o ESCROCHERIE DE TIP PSD...pentru ca asazisele "RABLE" tot in Romania circula de 10ani DAR NUPLATESC NICIUN FEL DE TAXE...DOAR 300DE EURO ACTELE LA BULGARI Sa te fereasca DZEU de asemnea clica de TRADATORI SI CURVE PENALE cum este MAFIA FSN-PSD
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray