2019-10-18 04:30

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România contestă Contractul colectiv de muncă semnat vineri

 |  19:36
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România contestă Contractul colectiv de muncă semnat vineri

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR)contestă Contractul colectiv de muncă la nivel naţional încheiat vineri întrepatru confederaţii patronale şi sindicate, despre care spune că este "unact de impostură".

"ACPR atrage atenţia Guvernului, celor 5 mariconfederaţii sindicale, dar şi celor patru confederaţii semnatare ale falsuluicontract colectiv de muncă (CONPIROM, UGIR 1903, CPISC şi UNPR), că acestcontract naţional colectiv de muncă este recunoscut numai atunci când estesemnat de toate cele 13 confederaţii patronale reprezentative la nivelnaţional", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Alianţa reuneşte confederaţiile patronale UGIR, CNIPMMR,CNPR, CP "Concordia", CoNPR, PNR, UNPCPR, AOAR şi asociaţiile debusiness ARB, IEMA, TIAD şi UNIMPRESA.

ACPR susţine că semnarea contractului reprezintă "un act deimpostură" şi că marţi va decide căile de atac împotriva acestuia.

Comunicatul este semnat de Dan Matei Agathon,vicepreşedinte şi purtător de cuvânt la ACPR.

Documentul încheiat vineri prevede un salariu minim de 700 de lei şi ocreştere a veniturilor pentru muncitorii calificaţi şi pentru maiştri, cei custudii superioare rămânând la acelaşi nivel, de 1.200 de lei minimum.

Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corîci, a declarat, într-o conferinţă depresă, că de doi ani nu mai fusese majorat salariul minim, iar prin acestcontract colectiv s-a încercat acoperirea inflaţiei măcar pentru cei cu salariifoarte mici.

Potrivit acordului, coeficientul pentru muncitorii calificaţi va fi de 1,1,astfel ca aceştia ar urma să aibă un salariu de 770 de lei, faţă de 720 de leiîn prezent. Cea mai mare creştere va fi pentru maiştri, care vor avea uncoeficient de 1,3, ceea ce înseamnă o creştere de la 780 la 910 lei. Cei custudii superioare vor rămâne la aceeaşi valoare de 1.200 de lei salariul minim,scăzându-le coeficientul de la 2 la 1,72.

La rândul lor, sindicatele şi-au exprimat vineri nemulţumirea faţă defaptul că România va avea şi în 2011 două salarii minime pe economie, unulpentru angajaţii din mediul privat şi celălalt pentru sectorul public.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-03-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray