2020-03-30 16:14

Alianţa pentru siguranţă

 |  17:43
Alianţa pentru siguranţă

Poliţiştii de prevenire aufinalizat de curând campania „Alianţa pentru Siguranţă, axată pe informarea cetăţenilor cu privire lamodalităţile de limitare a condiţiilor care favorizează spargerile de locuinţeşi furturile din şi de auto. Campania a început în decembrie 2009 şi s-aderulat în 22 de judeţe. În cadrul acţiunii au fost organizate peste 2.000 de întâlniri cucetăţeni din mediul urban şi rural – asociaţii de locatari, conducători auto,grupuri de pensionari, societăţi deţinătoare de parcuri auto, elevi şi studenţi- cărora li s-au prezentat seturi de recomandări preventive şi modalităţi deprotejare a bunurilor.

În prezent, InspectoratulGeneral al Poliţiei Române are în derulare campania naţională “Nu le face viaţauşoară infractorilor!”, acţiune axată pe oferirea unor informaţii referitoarela evitarea principalelor riscuri infracţionale.

Orice poliţie din lume areobligatoriu două atribuţii principale: să prevină şi să combată fenomenulinfracţional. Atunci când vorbimde prevenire este unanim recunoscut că este mai important să poţi acţionaantefactum decât să reacţionezi postfactum. În temeiul acestui principiu, poliţia evaluează riscurile infracţionale şiacţionează acolo unde acestea sunt relevante. Acţiunea preventivă este cu atât mai necesară încondiţiile în care, practic, demonstrează că multe dintre infracţiunile care auloc zilnic sunt favorizate şi de atitudinea cetăţenilor care, prinnerespectarea unor norme minime de autoprotecţie, devin potenţiale victime.

Rubrică realizată încolaborare cu Institutul de Prevenire şi Psihosociologie din cadrulInspectoratului General al Poliţiei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine