2019-11-20 19:48

 |  12:10

Alice Minoiu, una dintre cele mai talentate balerine din noua generație: „Mereu mi-a plăcut să încerc să pătrund în alte lumi!”


Una dintre cele mai mari provocări ale baletului este să faci o mişcare foarte grea să pară uşoară, ca și cum ai pluti, aşa încât oamenii să vadă zâmbetul, şi nicidecum chinul din spatele dansului, spune Alice Minoiu, 24 de ani, a fost una dintre cele mai apreciate balerine ale Operei Naţionale din Bucureşti, iar pentru moment a ales să-și ducă mai departe pasiunea pentru balet ca și artist independent.

„Pasiunea mea pentru balet a început de la o vârstă fragedă, atunci când mama ne-a dus pe mine şi pe sora mea, Marina, la Operă să vizionăm Lacul Lebedelor, iar mai apoi Giselle. Energia şi plăcerea de a dansa prin casă au făcut-o pe mama sa să ne dea pe mine şi pe sora mea la cursurile de balet. La recomandarea doamnei Beatrice Rancea am ajuns la prima profesoara de balet, doamna Magdalena Rovinescu, fostă prim-balerină a Operei. A fost o lume magică în care am intrat, nu voi uita niciodată primul dans învăţat, cel dinCoppélia”, povesteşte Alice Minoiu.

„De mică mi-a plăcut să încerc să pătrund în alte lumi, să învăţ noi roluri şi să mă exprim prin mişcare. La vârsta de șase ani am avut primele spectacole şi am luat contact cu lumina reflectoarelor. Cred că acest lucru m-a făcut să vreau să descopăr în continuare lumea dansului. Ulterior am ajuns la studioul Balet Art şi, mai apoi, la Liceul De Coregrafie „Floria Capsali”, unde am trecut prin mâinile mai multor profesori pe care îi apreciez foarte mult: doamnele Delia Hanțiu, Anca Mândrescu, Marialis Karda, domnul profesor Constantin Marinescu şi, mai ales, maestra care mi-a fost alături cel mai mult, doamna Ana Caraianopol”, continuă balerina.

Ca şi copil, Alice povesteşte că a fost inspirată de mari personalităţi ale baletului, în faţa cărora se înclină şi acum, când păşesc împreună pe aceeaşi scenă: „Alina Cojocaru este un nume de referinţă pentru mine. Talentul şi modestia sa sunt o adevărată sursa de inspiraţie!”.

Viaţa de balerină nu este însă lipsită de dificultăţi, iar pentru a rezista acestei lumi trebuie să iubeşti cu adevărat baletul: „Am avut şi voi avea momente grele în carieră, dar şi momente foarte frumoase. Ne întâlnim foarte des ca artişti cu momente neplăcute, dar eu consider că trebuie să găsim acea putere din interior şi să păşim înainte cu gândul de a deveni mai buni în fiecare zi. Un moment frumos al carierei mele este întâlnirea cu coregraful Johan Kobborg, un om de la care am avut foarte multe de învăţat atât artistic cât şi tehnic. Este un lucru foarte frumos să poţi găsi oameni care te inspiră în carieră şi care îţi deschid noi orizonturi”.

Pasiunea pentru balet a determinat-o pe Alice să pună bazele unui proiect extrem de drag ei - Regal de Balet -, care a avut loc la Teatrul Naţional cu casa închisă, reunind balerini din toate colţurile lumii.

„Toate experienţele de până acum m-au ajutat să pun pe hârtie proiectul Regal de Balet, un proiect pentru Centenar. Nu îmi imaginam însă că dorinţa mea se va concretiza într-un spectacol-eveniment, cu sala plină. A fost o experienţă uimitoare să fiu în spatele scenei, ca şi organizator, dar şi pe scenă, alături de dansatori umitori veniţi să celebreze Centenarul Marii Uniri. Am avut parte de o echipă minunată care s-a mobilizat incredibil pentru a da naştere unui asemenea eveniment”.

                             


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray