2020-07-09 05:18

Alimentele aproape expirate trebuie donate

 |  19:28
Alimentele aproape expirate trebuie donate

Alimentele care se apropie de data expirării ar putea fi donate, în loc să fie distruse. Un senator a inițiat un proiect de lege care îi obligă pe agenții economici să ofere mâncarea persoanelor nevoiașe.

"România ar fi trebuit să fie printre primele țări care să salute această decizie în sensul că alimentele care se apropie de pragul de expirare al valailității, la fel ca și alți producători  de alimente, nu doar supermarketuri sau distribuitori, să doneze aceste produse într-un sistem legal către potențiali beneficiari", a declarat Petru Movilă, senator PMP.

 Potrivit proiectului de lege, produsele care mai au 7 zile până la expirare se vor vinde la jumătate de preț, iar cu cât se apropie data limită, prețul va fi redus cu 80%.

La începutul acestei lunii, și Italia a adoptat o lege care să reducă risipa de mâncare. Potrivit acesteia, statul va oferi facilități firmelor care donează alimentele unor organizații caritabile și va organiza activități pentru a preveni risipa în școli, spitale și alte instituții publice.

Biroul de statistică al Uniunii Europene estimează că, anual, românii aruncă la gunoi 2,2 milioane de tone de alimente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz