2020-02-22 09:33

ALOCAȚIILE pentru copii vor fi MAJORATE anual începând cu 1 ianuarie 2020

 |  14:29
ALOCAȚIILE pentru copii vor fi MAJORATE anual începând cu 1 ianuarie 2020

Decizia foarte importantă luată marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate anual, începând cu 1 ianuarie 2020, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, scrie romaniatv.net. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

"Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României ! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine", a scris pe Facebook deputatul PNL Robert Sighiartău, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depus la Senat pe 11 septembrie 2018, dar a fost respins pe 4 februarie 2019. Cu toate aceastea, proiectul a primit aviz favorabil în Comisa de Muncă, iar marţi a fost votat în unanimitate în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi "pentru".

Initiaţiva legislativă prevede ca alocaţia pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referinţă" (ISR). "Tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-15Parerea ta...

MăRUNțIș
15 Oct 2019

Pentru cei mici un pas înainte, pentru părinti doar o iluzie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine