2020-01-29 13:23

Ambasada Franței: Regina Ana va rămâne în memoria colectivă ca un simbol veritabil al nobleții şi curajului

 |  14:12
Ambasada Franței: Regina Ana va rămâne în memoria colectivă ca un simbol veritabil al nobleții şi curajului

Ambasada Franței la București a transmis un mesaj de condoleanţe în care își exprimă regretul față de moartea Reginei Ana. Potrivit sursei citate, Majestatea Sa Ana a României va rămâne în memoria colectivă "ca un simbol veritabil al nobleții, curajului și discreției".

"În urma decesului reginei Ana a României, Ambasada Franței la București transmite condoleanțe Familiei Regale a României și împărtășește tristețea Familiei regale și a poporului român. Maiestatea Sa Ana a României va rămâne în memoria colectivă ca un simbol veritabil al nobleții, curajului și discreției", se arată în mesajul postat pe site-ul Ambasadei Franței.

Reprezentanții misiunii diplomatice în România amintesc momente esențiale din viața reginei.

"Prințesa Ana, Maria, Antonie, Françoise, Zita, Marguerite de Bourbon-Parme s-a născut pe 18 septembrie 1923 la Paris. Și-a petrecut copilăria în Franța, până în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când familia sa a fost obligată să fugă la invazia trupelor germane. Familia se instalează temporar în Spania, și ulterior în Portugalia, înainte de ajunge în Statele Unite. În cursul anului 1943, prințesa se întoarce în Franța unde se alătură armatei franceze" se arată în mesajul transmis.

Sursa citată aminteşte activitatea umanitară, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a celei ce va deveni Regina Ana.

"Prințesa Ana va lucra succesiv în bazele militare din Maroc, Algeria, Italia și Luxemburg, fiind, în principal, șofer de ambulanță. La sfârșitul războiului, prințesa Ana a primit distincția 'Crucea de război' din partea Franței. Căsătoria sa cu Regele Mihai I al României a avut loc pe 10 iunie 1948 la Atena'', precizează sursa citată. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-02Parerea ta...

HORIA
03 Aug 2016

O nesimţită, faţă de poporul român, la fel ca toată familia ei de paraziţi. Au venit în România să dea în judecată poporul român, să ceară pământ, păduri, castele, bunuri ale noastre, nu ale unor hoţi străini.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine