2020-07-04 02:47

Ambulanța București-Ilfov a înregistrat de Crăciun 726 de persoane cu urgențe de cod roșu

 |  11:00
Ambulanța București-Ilfov a înregistrat de Crăciun 726 de persoane cu urgențe de cod roșu

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a înregistrat în prima zi de Crăciun peste o mie de solicitări ale ambulanței, dintre acestea 180 venind de la persoane cu afecțiuni digestive, 20 de la persoane ce au consumat prea mult alcool și au avut nevoie de intervenție medicală.

726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, adică foarte grave şi de cod galben, a declarat Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, pentru News.ro.

“În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, cazuri foarte grave, şi urgenţe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgenţe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de persoane care au prezentat afecţiuni digestive, au fost şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă”, a declarat Alis Grasu.

Ea a precizat că numărul solicitărilor în prima zi de Crăciun nu a fost mai mare decât într-o zi obişnuită.

“Ne plasăm în parametri unei zile obişnuite. S-a muncit mult, au fost peste o mie de solicitări pe 24 de ore, dar în această perioadă se lucrează cu întreg efectivul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov din data 23 decembrie până în data de 3 ianuarie inclusiv nu se dau concedii de odihnă la noi, nu se dau recuperări, suntem cu toţii la serviciu tocmai pentru a ne ocupa de sănătatea populaţiei”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Asistenţa medicală pentru cazurile urgente în perioada Crăciunului este asigurată, în Capitală, de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal şi echipaje suplimentare.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov preia, la numărul 112, solicitările de la persoanele care au urgenţe medicale, în plus asigură şi eliberarea de certificate constatatoare de deces în Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz