2019-12-15 17:10

AMENZI pentru pensionari în funcție de punctul de pensie

 |  22:32
AMENZI pentru pensionari în funcție de punctul de pensie

Pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici atunci când calcă prea tare pedala de accelerație sau nu acordă prioritate. Este propunerea unor parlamentari care vor ca amenzile să fie calculate în funcție de punctul de pensie. Altfel, spun ei, vârstnicilor le este imposibil să își plătească amenzile de circulație.

O jumatate de milion dintre șoferii români au peste 70 de ani. Mulți pensionari admit că atunci când polițiștii îi opresc în trafic pentru că au încălcat legea, încearcă să obțină clemență.

Un punct de amendă înseamnă 10% din salariul minim brut pe economie. Proiectul de lege depus la Senat propune ca amenzile aplicate șoferilor în vârstă să fie calculate în funcție de punctul de pensie.

Totuși, instructorii auto spun că experiența în trafic nu e suficientă. De multe ori, șoferii de vârsta a treia pot avea mari probleme pe șosele.

În 2016 s-au produs aproximativ 200 de accidente din cauza șoferilor vârstnici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-14Parerea ta...

PEPAGALI
14 Mai 2018

BAGABONTI DE BANI GATA , JMECHERI , CEI CU GIPANE , PATRONI , FEMEILE , TIGANI , ADEVARATI PERICULOSI . SA SE FACA FOI DE PARCURS LA TOATE MASINILE , LUATE PE FIRMA . SA SCRIE SCOPUL SI TRASEUL FACUT DE MASINA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray