2020-08-09 11:49

Amenzi de până la 500 de lei pentru bucureştenii care nu vor îndepărta ţurţurii la iarnă

 |  19:11
Amenzi de până la 500 de lei pentru bucureştenii care nu vor îndepărta ţurţurii la iarnă

Bucureştenii vorfi obligaţi la iarnă să îndepărteze ţurţurii, să cureţe zăpada şi gheaţa dinfaţa imobilelor în care locuiesc şi a terenurilor pe care le deţin, în cazcontrar fiind pasibili să plătească amenzi de până la 500 de lei. Obligaţiile,de care bucureştenii vor trebui să se achite în maximum 24 de ore de laîncetarea ninsorii,sunt prevăzute în dispoziţia primarului general al Capitaleiprivind măsurile de deszăpezire valabile pentru iarna 2010-2011. Obligaţiisimilare au şi persoanele juridice, în faţa sediilor pe care le deţin sau undeîşi desfăşoară activitatea.

Comandamentul dedeszăpezire şi combatere a poleiului în Capitală va intra în funcţiune celtârziula 15 noiembrie, dată până la care trebuie definitivată listaarterelor pe care se va acţiona prioritar în caz de ninsoare sau polei,potrivit municipalităţii.

Prioritare ladeszăpezire vor fi arterele de urgenţă 1, respectiv cele pe care circulăvehiculele RATB şi cele pe care se află obiective sociale şi de interes public.În categoria arterelor de urgenţă 2 intră alte obiective sociale.

În aceeaşidispoziţie se arată că acţiunea de deszăpezire va începe odată cu declanşareafenomenelor meteorologice, fără a se mai aştepta oprirea ninsorii. Zăpada dinrefugiile RATB va trebui degajată în maximum două ore de la încetarea ninsorii,iar zăpada de pe arterele de urgenţă 1, în cel mult patru ore. După finalizareaarterelor de urgenţă 1, în alte patru ore trebuie curăţate şi arterele deurgenţă 2. După degajarea de zăpadă a tuturor străzilor, zăpada şi gheaţa vatrebui transportată în afara oraşului, în termen de opt ore. În caz de polei,măsurile de combatere a acestuia vor fi aplicate în cel mult trei ore de laemiterea avertizării meteo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz