2020-07-14 12:10

Amenzile primite în starea de urgență mai pot fi contestate până pe data de 2 iunie

 |  22:22
Amenzile primite în starea de urgență mai pot fi contestate până pe data de 2 iunie

Marți, 2 iunie este ultima zi în care pot fi contestate amenzile date pentru nerespectarea restricțiilor impuse în perioada de urgență.

Deși au fost declarate neconstituționale, amenzile pot fi anulate doar dacă sunt contestate în instanță, iar data de 2 iunie este ultima zi în care mai pot fi depuse contestații.

300.000 de români au primit amenzi în perioada stării de urgență, iar valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 130 de milioane de euro.

În baza deciziei CCR, instanţa de judecată va anula procesele-verbale de contravenţie. Cei care au plătit deja amenzile își vor putea recupera banii de la stat, cu aceeaşi condiţie: să formuleze plângere contravenţională la judecătorie.

Potrivit stiripesurse.ro, CCR a arătat, în motivarea deciziei prin care amenzile din perioada stării de urgență au fost declarate neconstituționale, că legea nu întrunește „exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate”, iar stabilirea contravențiilor este lăsată, în mod arbitrar, la aprecierea agentului constatator.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz