2020-07-03 23:44

 |  12:01

Ioan Istrate, un vizionar în domeniul roboticii: „Pentru mine, limitele nu sunt piedici, ci oportunități de a mă autodepăși!”


Un vizionar în domeniul atât de sofisticat al roboticii, Ioan Istrate, absolvent al unui MBA la University of California (UCLA) şi primul român câştigător al competiţiei internaționale XPRIZE, a proiectat peste Ocean primii avatari de roboţi umanoizi, dar se declară foarte încântat de decizia sa de a se întoarce în România, considerând că este locul potrivit pentru a-şi îndeplini visele

„În Japonia, se dezvoltă multe produse robotice de companie pentru vârstnici, în această ţară fiind multe persoane singure. Plus roboţi de casă, pentru automatizarea unor procese casnice. La fel vom vedea şi în Europa, pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte”, crede Ioan Istrate.

Ioan a ales să studieze la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti, unde a intrat fără examen de admitere, pe baza rezultatelor de la olimpiadele şcolare din timpul liceului. A absolvit facultatea în 2011 şi, ulterior, a absolvit şi un Master în Geopolitică, tot la ASE. A lucrat consultant la A.T. Kearney şi PwC, iar apoi ca Project Manager de New Business Development în cadrul Telekom. Fiind atras de experienţele NASA, a plecat din România în vara anului 2015, după ce a fost admis cu o bursă de merit în programul MBA de la UCLA.

„În ultimii ani am călătorit foarte mult, şi am reuşit să ajung cel mai departe pe o insulă din Noua Zeelandă. Şi în multe alte locuri. Am vrut în principal să înţeleg oamenii de acolo, cum trăiesc, cum gândesc, ce problem au, cum este viaţa lor. Şi oamenii sunt cam la fel peste tot, se lovesc de aceleaşi probleme. Aş vrea să subliniez că şi în România putem face lucruri extraordinare. Eu sunt foarte entuziasmat că m-am întors acasă. Sper pentru totdeauna”, spune Ioan, recunoscător profesorilor pe care i-a avut în România, care l-au pregătit pentru olimpiade, care l-au încurajat în permanenţă că poate mai mult și i-au deschis orizonturi la care nu visa vreodată.

Întregul parcurs al lui Ioan Istrate a fost presărat cu momente de cotitură, însă a privit fiecare experiență ca pe o lecție de viață, ca pe o probă menită să-i dezvolte și mai mult capacitățile: „În limitele ce mi-au apărut în cale am văzut oportunități de a mă autodepăși, mai degrabă decât piedici. Am abordat limitele cu energie și curaj, căutând mereu să învăț din propriile greșeli”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz