2020-06-05 22:47

ANAF, AVERTISMENT pentru români: ”Vor plăti SPITALIZAREA”

 |  19:27
ANAF, AVERTISMENT pentru români: ”Vor plăti SPITALIZAREA”

ANAF îi avertizează pe românii care nu au venituri, dar și pe cei care au ignorat depunerea Declarației Unice la sediile instituției cu faptul că vor plăti spitalizarea, în cazul în care vor ajunge la medici, și suma de 1.248 de lei. Agenția Națională de Administrare Fiscală nu îi mai iartă pe cei care nu se interesează de dările lor la stat.

Pentru a se asigura în sistemul public de sănătate, românii care nu au depus Declarația Unică și cei care nu au venituri trebuie să plătească suma de 1.248 de lei. Persoanele care nu au venituri înregistrate conform cărții de muncă devin asigurate medical din clipa în care depun Declarația Unică la oricare din sediul ANAF din localitatea de domiciliu.

 

ANAF le dă un ultimatum românilor, pe care îi roagă să depună aceste Declarații Unice. Agenția din cadrul Ministerului Finanțelor îi avertizează că, într-o situație medicală dificilă, ar putea rămâne fără nici cea mai mică asigurare, iar internările vor fi plătite în totalitate de persoanele fizice neînregistrate cu plata la zi în sistemul public de sănătate.

Cetățenii pot depune această declarație la orice ghișeu ANAF, în funcție de orarul afișat de instituție, dar și online, pe platforma agenției denumită Spațiu Privat Virtual. Persoanele fizice se pot asigura în sistemul de sănătate și au dreptul la pachetul de bază. În caz contrar, vor plăti echivalentul a 6 salarii minime brute pe țară.

“Rugăm contribuabilii persoane fizice fără venituri să depună în timp util Declaraţia Unică, pentru a nu ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de asigurare socială de sănătate şi să nu fie asiguraţi, respectiv persoanele care se internează în spital, deoarece subliniem încă o dată că persoanele fără venituri sunt asigurate la sănătate de la dată depunerii Declaraţiei Unice, iar pentru perioada de la internare şi până la dată depunerii Declaraţiei Unice vor plăti cheltuielile cu spitalizare”, transmite ANAF, notează adevărul.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-10Parerea ta...

OSMAN
11 Mai 2019

voi sunteti cu mintea la voi! daca nu realizeaza venituri de unde sa va dea ,sunteti dusi pe campii?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine