2019-08-17 14:56

Analizele necesare diagnosticării cancerului limfatic, decontate de CNAS de la 1 ianuarie 2015

 |  16:20
Analizele necesare diagnosticării cancerului limfatic, decontate de CNAS de la 1 ianuarie 2015

Ministerul Sănătăţii, alături de Casa Naţională de Sănătate, se angajează să finanţeze, începând cu 1 ianuarie 2015, analizele necesare diagnosticării în profunzime şi monitorizării bolnavilor cu cancer limfatic. Asociaţia Dăruieşte Viaţă a reuşit să determine Ministerul Sănătații să deconteze analizele esențiale în diagnosticarea copiilor şi adulţilor bolnavi de cancer.

În iunie 2014, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a semnalat, printr-un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii, existența unei fisuri majore între momentul diagnosticării primare cu o formă de cancer limfatic şi momentul stabilirii tratamentului adaptat tipului de cancer. Analizele necesare diagnosticării corecte şi în profunzime a leucemiilor şi a altor tipuri de cancer limfatic, precum şi cele necesare monitorizării pe parcursul tratamentului, nu sunt incluse în programele naţionale sau pe lista analizelor decontate de Casa Naţională de Sănătate.

„După mai multe discuţii şi două  întâlniri cu Ministrul Sănătăţii, dl Nicolae Bănicioiu, am reuşit să ajungem la un acord, pentru a rezolva situaţia bolnavilor de leucemie. Avem convingerea că dacă se va respecta Protocolul încheiat, se va putea asigura un circuit complet şi coerent de diagnosticare şi tratament al bolilor oncologice. Acest lucru va avea drept efect pe termen lung creşterea ratei de supravieţuire, dar şi folosirea eficientă a bugetului alocat programelor de oncologie, prin diagnosticarea precoce şi corectă şi tratarea, cu costuri mult mai mici decât în prezent, a leucemiilor”, a declarant Oana Gheorghiu, vicepreşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, organizaţie care se ocupă cu modernizarea şi dotarea centrelor oncologice şi apărarea drepturilor pacienţilor. Investiţii

Dăruieşte Viaţă a realizat investiţii de peste 4.000.0000 euro în centrele oncologice din ţară, printre care dotarea a două laboratoare de biologie moleculară şi citogenetică la Institutul Clinic Fundeni şi la Clinica de Oncopediatrie „Louis Ţurcanu“ Timişoara. Cele două laboratoare asigură infrastructura necesară unei diagnosticări corecte şi în profunzime a leucemiilor şi a altor tipuri de cancer limfatic. În momentul de faţă, acestea funcţionează doar la nivel local. Din ianuarie 2015, când Ministerul va susţine plata analizelor, aceste laboratoare vor putea deservi, fără probleme, clinicile din sudul şi vestul ţării.

În noiembrie 2013, Asociația Dăruiește Viață a lansat „Bursa de Fericire“, platforma online de strângere de fonduri ce transparentizează investițiile companiilor sau persoanelor fizice în proiectele pentru dotarea și modernizarea centrelor oncologice din România. Până acum, investiţiile la „Bursa de Fericire“ au depăşit suma de 1 milion de euro. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către proiecte sociale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray