2020-08-13 06:20

Anchetă DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce un tânăr a murit în condiţii suspecte

 |  09:23
Anchetă DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce un tânăr a murit în condiţii suspecte

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat, joi, o anchetă la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce un tânăr în vârstă de 27 de ani a murit în condiţii suspecte, în urma unei înţepături la picior.

Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a fost declanşată în urma reclamaţiilor făcute de către părinţii victimei, care îi acuză pe medici că nu au intervenit la timp pentru a-l salva pe fiul lor. Rudele tânărului susţin că acesta a fost ţinut pe holurile spitalului fără să i se acorde îngrijiri medicale şi s-a luat prea târziu decizia transferării la o clinică de specialitate din Iaşi, unde a murit.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad au precizat că pacientul a ajuns la şase ore după ce a suferit un accident de muncă pe câmp, fiind diagnosticat cu plagă înţepată la nivelul coapsei stângi. După ce a aşteptat o perioadă de timp pe holul spitalului, tânărul a intrat la Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde i s-a făcut tratamentul local al plăgii, ulterior fiind transferat la Secţia de Chirurgie, fără a avea probleme.

Pacientul a suferit a doau zi o intervenţie chirurgicală, însă, în cursul nopţii, a început să aibă dureri puternice la picior.

Medicii au intervenit şi i-au administrat calmante, dar starea tânărului a început să se înrăutăţească.

"Pacientul prezenta semne clinice de gangrenă gazoasă, astfel încât s-a luat decizia să intre din nou în blocul operator. Din păcate, starea sa de sănătate a mers spre înrăutăţire de la o oră la alta, deşi s-a sperat că evoluţia sa va fi spre bine. La un moment dat, tânărul a intrat în şoc toxico-septic, motiv pentru care s-a luat decizia transferării la o clinică din Iaşi”, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş pentru Mediafax.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad susţine că medicii şi-au făcut datoria.

"Sunt de înţeles membrii familiei, având în vedere că pacientul era tânăr şi, în concepţia lor, a murit de la o banală înţepătură. Boala, una foarte rară, a avut o evoluţie fulminantă. Este dreptul familiei să-şi exprime nemulţumirile, însă apreciem că aici, la spital, toată lumea şi-a făcut datoria”, a precizat directorul Gabriela Daniş.

Reprezentanţii DSP Vaslui au declanşat o anchetă şi urmează să stabilească în ce măsură şi-au făcut datoria în acest caz cadrele medicale de la unitatea medicală bârlădeană.

"Pe timpul anchetei, vom urmări să vedem dacă s-au respectat protocoalele medicale, dacă investigaţiile clinice s-au făcut corespunzător şi care au fost timpii de intervenţie. După ce vom finaliza cercetările, concluziile le vom transmite şi către Colegiul Medicilor Vaslui pentru a analiza modul de abordare a cazului”, a precizat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz