2020-01-26 01:00

ANCHETĂ la Bacău: Cât plăteau deținuții pentru o zi de permisie

 |  19:22
ANCHETĂ la Bacău: Cât plăteau deținuții pentru o zi de permisie

Un agent şef de penitenciar din Bacău lua de la deținuți o „taxă” de 200 de euro pentru o zi de permisie, iar pentru a duce un telefon la cei închiși primea până la 1.000 de euro. Pe lângă bani, agentul cerea rudelor deținuților vin, electrocasnice și chiar încălțăminte sport pentru el și iubita sa.

Agentul șef de penitenciar care cerea sume de bani, mâncare, băutură şi electrocasnice de la deţinuţii pe care îi avea sub supraveghere a fost condamnat de Tribunalul Bacău, ca primă instanță, la patru ani şi 11 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnată şi concubina lui, pentru complicitate la luare de mită, ea fiind cea care prelua de la rudele deţinuţilor fie sume de bani, fie diverse obiecte.

Instanța a reținut faptul că, în schimbul sumei de 200 de euro, agentul de penitenciar a promis că va interveni pe lângă membrii comisiei întrunite la nivelul Penitenciarului Bacău, pentru o decizie favorabilă în cazul unui deţinut.

De asemenea, agentul de penitenciar a cerut şi un cuptor cu microunde de la un deţinut şi 600 de euro pentru trei zile de permisie.

De la alt deţinut, agentul de penitenciar a cerut băuturi alcoolice, în decembrie 2018, mai exact 17 litri de vin, patru litri de țuică și doi litri de vișinată.

Zilele de permisie nu erau singurele lucruri pentru care agentul cerea bani de la deţinuţi. El le ducea celor încarcerați și alte bunuri, de exemplu, telefoane mobile.

„Inculpatul a solicitat suma de 1.000 euro pentru introducerea unui telefon mobil în Penitenciarul Bacău, suma totală de 2.000 euro fiind primită de inculpat de la martorul M.G. în data de 16.03.2019, împreună cu o cantitate de băuturi alcoolice, activitatea infracțională fiind surprinsă în flagrant de organele de urmărire penală”, se mai arată în motivarea instanţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine