2020-08-08 04:18

Anchetă la Spitalul de Urgență Craiova

 |  20:41
Anchetă la Spitalul de Urgență Craiova

Politia si Corpul de Control al Ministerului Sanatatii fac anchete la Spitalul de Urgenta Craiova, in contextul in care aici au fost operati mai multi pacienti de catre medici straini, care nu avea dreptul de a profesa in Romania, si cu dispozitive fara certificare. Ulterior, doi dintre pacienti au murit.

9 pacienti supraponderali au suferit interventii chirurgicale de micsorare a stomacului. Doi au murit, iar alti doi sunt spitalizati.

Un comunicat al Ministerului Sanatatii informeaza, vineri, ca Inspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor si Agentia Medicamentului pentru controale la spitalul respectiv, iar in paralel ministrul Vlad Voiculescu a dispus o verificare de catre Corpul de Control al MS.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, s-au facut, in perioada 25-27 mai 2016, 9 operatii cu sprijinul unor medici straini, fara aprobare temporara sau ocazionala de prestare de servicii medicale in Romania de la Colegiul Medicilor.

Inspectorii au sesizat si Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale cu privire la utilizarea in cadrul acestor operatii a unor dispozitive si consumabile provenite din sponsorizari, pentru care nu exista contracte de sponsorizare, respectiv documente care sa ateste calitatea acestora.

Raspunderea pentru obtinerea aprobarilor, respectiv pentru documentatia aferenta dispozitivelor medicale, apartine spitalului, nu medicilor din Franta, arata MS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz