2020-08-07 22:12

Andronescu dă în judecată Ministerul Educaţiei

 |  21:00
Andronescu dă în judecată Ministerul Educaţiei

Ecaterina Andronescu a avertizat că se va adresa instanţei de judecată, după ce ministrul Cătălin Baba a acuzat-o că a semnat un contract prin care a concesionat fosta Bază sportivă „Cutezătorii” lui Dinu Pescariu.

„Eu voi da în judecată Ministerul Educaţiei pentru că nu-mi amintesc să fi semnat un astfel de contract. E posibil ca acel contract să fie semnat de un secretar de stat”, ne-a declarat Andronescu.

„Actul adiţional nr. 16.832 de cesionare a Bazei «Cutezătorii» către Fundaţia «Dinu Pescariu» pe o perioadă de 25 de ani (până la data de 05.03.2034) a fost semnat de ministrul Ecaterina Andronescu la data de 23.06.2009”, se arată într-un comunicat al MECTS din data de 21.02.2012. Reacţia Ministerului Educaţiei a venit după ce ziarul „Puterea” a arătat că Dinu Pescariu oferă abonamente oficialilor din minister la clubul său de sport şi SPA, construit chiar în incinta Bazei „Cutezătorii”. Printre cei care au beneficiat de gratuitate s-au numărat şi fostul ministru Daniel Funeriu şi consilierul acestuia, Melania Vergu.

„Există contracte care vă vor fi puse la dispoziţie. Sunt două contracte: unul încheiat în 2004 şi unul în 2009. Prin aceste contracte, ministerul şi ministrul de la vremea respectivă au permis fundaţiei să administreze baza până în anul 2034. A existat, din câte îmi aduc aminte, o tentativă, prin 2007 sau 2008, de proces între Ministerul Educaţiei şi fundaţie. Procesul a fost închis fără să se ajungă la o rezoluţie din partea instanţei. Din punct de vedere legal, în acest moment, ministerul trebuie să respecte cele două contracte. În schimbul acestei cedări a dreptului de administrare, Ministerul Educaţiei a primit o chirie şi nişte beneficii. Discuţia a fost în privinţa folosirii unora dintre aceste beneficii de către alte persoane, deşi aici poate să fie o discuţie dacă cei care lucrează în minister sau în instituţiile conexe aparţin sau nu Educaţiei”, a declarat ministrul Cătălin Baba. MECTS a decis să doneze abonamentele la SPA elevilor bucureşteni care provin din familii sărace sau care au obţinut rezultate foarte bune la competiţiile şcolare.

Detalii din contract

Printr-un „act adiţional la contractul de locaţiune”, semnat, în 2004, de Ecaterina Andronescu, aceasta îi solicita lui Pescariu abonamente la clubul sportiv deţinut de fostul tenisman. „Vor fi puse la dispoziţia MECTI (n.r. - prescurtarea de atunci pentru Ministerului Educaţiei) un număr de 75 de abonamente anuale la clubul sportiv care se află în incinta Bazei «Cutezătorii». Ele vor include piscină, aerobic şi fitness”, se arată în actul adiţional prezentat de reprezentanţii MECTS. Chiria pentru construcţie, terenuri şi mijloacele fixe care fac obiectivul contractului este de 9.000 de euro pe lună, la care se adaugă TVA.

Dinu Pescariu a declarat pentru ziarul „Puterea” că el a respectat prevederile contractului încheiat cu ministerul, „până la ultima virgulă”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz