2019-11-18 01:26

Angajații de la CFR amenință cu PROTESTE. Vor salarii mai mari cu 50%

 |  20:19
Angajații de la CFR amenință cu PROTESTE. Vor salarii mai mari cu 50%

Salariaţii din sistemul feroviar cer majorări salariale de 50% şi anunţă că vor organiza un miting de protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale - Meridian, preluat de Agerpres.

Comitetul Director al Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România s-a reunit ieri pentru a stabili direcţiile de acţiune în primul semestru al anului.În urma dezbaterilor, membrii Comitetului Director au hotărât ca, în data de 4 aprilie, în contextul programului de activităţi pentru marcarea Zilei Feroviarului, să se organizeze un miting de protest.Sindicatele vor cere adoptarea de urgenţă a Statutului Personalului Feroviar, precum şi rezultate concrete privind alocarea fondurilor europene pentru modernizarea parcului de trenuri ale CFR Călători, dar şi pentru a aduce infrastructura feroviară din România la standardele UE.Sindicaliştii amintesc că executivul României are obligaţia de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puţin 600 de vagoane şi a circa 200 de locomotive.Ei solicită şi acordarea compensaţiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2019 pe profit 3%, aşa cum ar rezulta dacă CFR Călători ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate.Pe lista revendicărilor se află şi "numirea unui ministru al transporturilor competent, creşterea salariilor ceferiştilor cu 50%, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 şi a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, precum şi accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România şi care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-18Parerea ta...

PAPUSI GOMFLABILE
18 Ian 2019

SA LE DEA BANI , CALATORI STUDENTI . NU MAI AI LOC DE EI . TRASEIELE BUNE SI ORELE FAVORITE SUNT LUATE DE TRENURI PRIVATE . FALIMENT TOTAL . DAR SI STRUCTURA CAILOR FERATE DISTRUSA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray