2020-07-04 16:17

Angajații din penitenciare anunță un nou protest

 |  17:09
Angajații din penitenciare anunță un nou protest

Aproximativ 500 de angajați din cinci penitenciare din țară, respectiv Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București - Jilava și Tulcea, vor protesta joi, ministrul Justiției, Raluca Prună, fiind așteptat la Penitenciarul Tulcea pentru discuții.

Sindicaliștii susțin că Raluca Prună nu are un plan pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personal.

"740 milioane de dolari a aprobat Guvernul României pentru deținuți, nimic pentru condițiile de lucru ale personalului. În prezent, conform estimărilor ANP, sunt necesari încă 8.000 de angajați pentru ca penitenciarele să funcționeze la nivel optim și se înregistrează peste 1,5 milioane de ore suplimentare la nivelul sistemului penitenciar.Personalul din penitenciare a notificat deja referitor la refuzul de a presta ore suplimentare și este de așteptat ca penitenciarele să nu mai poată funcționa în parametri normali", se mai arată în documentul citat.

Reprezentanții angajaților din închisori mai susțin că ministrul justiției crează artificial o inechitate, refuzând aplicarea unor majorări salariale prevăzute de OUG 20/2016, care se aplică tuturor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

"Protestele angajaților din penitenciare continuă mâine, 29.09.2016, cu penitenciarele: Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București -Jilava și Tulcea. Aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la aceste activități de protest. Tot mâine, doamna Raluca Prună, ministrul justiției, este așteptată la Penitenciarul Tulcea de către personalul care protestează pentru condiții de lucru mai bune, personal suficient pentru executarea misiunilor și eliminarea inechităților salariale. Personalul solicită demisia ministrului justiției pentru incompetență și lipsă de interes pentru problemele reale ale sistemului penitenciar", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor citat de agenția Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz