2020-07-07 16:46

ANI: Trei foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

 |  11:25
ANI: Trei foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că inspectorii ANI au constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 3 foști și actuali aleși locali.

Potrivit ANI, Codreanu Ioan Bogdan, primar al comunei Pojorîta, județul Suceava, a fost găsit în conflict de interese administrativ şi penal întrucât în calitate de primar, pe durata mandatului 2012 - 2016, a încheiat un contract de comodat cu Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, al cărei membru fondator era la acel moment, încălcând astfel dispozițiile art. 70 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 De asemenea, în calitate de primar, a semnat Protocolul de colaborare și contractele de finanțare încheiate între Primăria comunei Pojorîta, județul Suceava și Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, asociație al cărei membru fondator fusese.

 ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CODREANU IOAN-BOGDAN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Potrivit sursei citate, Apalaghiţei Dorinel, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Farcașa, județul Neamț, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada deținerii funcției de viceprimar al comunei Farcașa a deținut și funcția de administrator la S.C. Proiect Construct Glidor S.R.L. și a obținut venituri din activități remunerate (de la S.C. Domarom Star S.R.L. și Cabinetul medical veterinar Dr. Apalaghiței Dorinel).

 Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Grigoraş Vasile, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Frătăuții Noi, județul Suceava, se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului - consilier personal al primarului comunei Frătăuții Noi, județul Suceava, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz