2020-08-04 23:44

ANPC: 167 de kilograme de alune râncede, oprite de la comercializare în București

 |  17:27
ANPC: 167 de kilograme de alune râncede, oprite de la comercializare în București

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit de la comercializare 167 de kilograme de alune improprii consumului uman, operatorul economic urmând să fie sancţionat conform legii, a anunţat, duminică, ANPC.

„Administratorul societăţii este invitat luni, 2 septembrie, la sediul Comisariatului Bucureşti pentru a se finaliza documentul de control, iar sancţiunea se va da la finalizarea procesului verbal, la data şi ora întocmirii", afirmă reprezentanţii ANPC.

Ca urmare a unei sesizări primite din partea unui consumator, având drept obiect o pungă cu alune prăjite cu gust rânced, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat un control la sediul operatorului economic care distribuia acest produs precum şi arahide, seminţe de dovleac şi seminţe de floarea soarelui.

„Echipa de control a găsit 167 kg de alune care prezentau mai multe neconformităţi, precum filamente de mucegai vizibile cu ochiul liber şi gust/miros de rânced. Documentele de provenienţă arătau că materia primă era adusă din China, iar etichetele de produs erau deteriorate, ilizibile şi nu menţionau data durabilităţii minimale. Pe lângă acestea, condiţiile de depozitare şi de prelucrare erau improprii, insalubre, sacii cu produse fiind depozitaţi pe jos, în praf. La faţa locului s-a constatat că operatorul economic pregătea produsele prin prăjirea acestora în peste 20 de cuptoare cu microunde inadecvate pentru pregătirea alimentelor", se arată într-un comunicat al ANPC.

„Fiecare reclamaţie este importantă pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru că fiecare consumator care ia atitudine ne ajută să eliminăm de pe piaţă operatorii economici care nu respectă legea. Am spus-o şi o voi repeta cu orice ocazie: avem o politică de toleranţă zero pentru asemenea operatori economici care încă au impresia că încă 'merge şi aşa'. Nerespectarea legislaţiei în vigoare şi atentarea la sănătatea consumatorilor sunt două fapte peste care nu vom trece niciodată. Direcţia Generala de Control centralizează şi reacţionează cu celeritate pentru a preîntâmpina situaţii grave. Astfel de situaţii nu trebuie să mai existe în anul 2019 şi vă asigurăm că vom lupta pentru eliminarea lor de pe piaţa din România", a precizat preşedintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu.

   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz