2020-01-28 21:02

ANPC a amendat RADET şi CFR

 |  08:32
ANPC a amendat RADET şi CFR

Florentin Dincă

În urma unui control făcut la numeroasele sesizări făcute de consumatori, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti cu 20.000 de lei pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia sub parametrii corespunzători.

Bucureştenii din zone din cartierele Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi la începutul acestei săptămâni de o scădere a temperaturilor în locuinţe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca şi a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016.

Reprezentanţii municipalităţii anunţau realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN.

Numai că, vineri dimineaţă, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură şi apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii. Avaria a fost cauzată de vechimea reţelei, ce favorizează apariţia unor astfel de situaţii.

ANPC a amendat RADET şi CFR
zoom
Totodată, ANPC a amendat şi CFR, cu 50.000 de lei, pentru condiţii improprii de călătorie, printre care prezenţa apei scurse din plafon în vagoane de dormit, instalaţii nefuncţionale la toaletă şi întârzieri de până la 90 de minute.

Funcţionari ai ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat marţi un control în Gara de Nord, după ce consumatorii au reclamat serviciile de transport pe calea ferată. Principalele nereguli constatate în Gara de Nord au fost: vagoane în circulaţie cu zăpadă la capetele frontale, vagoane de dormit in care apa s-a scurs din plafon, imediat după plecarea trenului, instalaţii nefuncţionale la toalete şi întârzieri de pâna la 90 minute, alături de neinformarea consumatorilor cu privire la întârzieri şi lipsa explicaţiilor în legătură cu aceste întârzieri.

Au fost înregistrate 359 de trenuri care au avut întârzieri de 2.677 minute, notează Mediafax.  Dintre întârzierile înregistrate, 70% au fost cauzate de infrastructura feroviară, iar restul de problemele tehnice apărute la materialul rulant.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-09

In legatura cu acest articol...

Locuitorii din Drumul Taberei şi Militari vor primi căldură şi apă caldă la parametrii normali

UPDATE 110 blocuri din Militari, fără agent termic din cauza unei avarii
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine