2020-08-09 12:52

ANPC. Piaţa Rahova şi pescăria din Piaţa Moghioroş au fost ÎNCHISE

 |  14:39
ANPC. Piaţa Rahova şi pescăria din Piaţa Moghioroş au fost ÎNCHISE

ANPC a început controalele în întreaga ţară pentru a verifica modul în care comercianţii respectă prevederile ordonanţelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor. Astfel, echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, şi de directorul general, Paul Anghel, au efectuat, joi, mai multe verificări în câteva dintre cele mai importante pieţe agroalimentare Capitală, unde au dat deja primele sancţiuni. Unele chiar foarte dure.

"S-a dispus închiderea Pieţei Rahova, care, în timpul lucrărilor de consolidare a clădirii, îşi desfăşoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilităţi sau toalete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului şi care nu respectă niciuna dintre prevederile ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respectă distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor). S-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri şi brânzeturi din Economatul situat în Piaţa Rahova din cauza condiţiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate", se arată în comunicatul ANPC.

Totodată, comisarii au decis şi închiderea pescăriei din Piaţa Moghioroş, din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia. Astfel, s-a constatat că exista la vânzare peşte proaspăt cu modificări organoleptice, miros şi consistenţă a cărnii specifice peştelui alterat, fiind păstrat în condiţii improprii, în afara spaţiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheaţă. Peştele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producţie specifică).

În aceste condiţii, au fost aplicate două amenzi contravenţionale, în valoare de 12.000 lei, şi a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de peşte găsită. "Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va continua campania de verificări ocazionată de Sărbătorile Pascale şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei", subliniază documentul citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz