2020-07-05 04:21

Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

 |  18:00
Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

în acest an, de Ziua Internaţională a Mediului, pe 5 iunie, Muzeul „Antipa” a devenit, în mod oficial, primul muzeu carbon neutru din Europa.

Pentru a minimaliza impactul asupra mediului, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi-a compensat amprenta de carbon aferentă anului 2013, contribuind, astfel, la dezvoltarea unui proiect verde. Amprenta de carbon reprezintă efectul cumulativ al diferitelor activităţi umane asupra mediului, adică impactul pe care oamenii îl au asupra planetei. Gazele cu efect de seră sunt compuse din dioxid de carbon (CO2), metan (CH4), oxid de azot (N2O), hexafluorură de sulf (SF6), hidrofluorocarburi (HFC) şi perfluorocarburi (PFC).

Calculul amprentei de carbon urmează metodologia şi ghidările furnizate de către Protocolul WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) cu privire la gazele cu efect de seră.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a oferit date cu privire la activitatea înregistrată de-a lungul anului 2013. Indicii luaţi în considerare în procesul evaluării sunt următorii: suprafaţa totală a muzeului, consumul de energie electrică, consumul de gaz, deplasările făcute cu maşina muzeului, gestionarea deşeurilor, site-ul şi pagina de Facebook a muzeului, călătoriile în scop business şi zborurile. În urma evaluării, a reieşit că Muzeul National de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a înregistrat emisii totale de gaze cu efect de seră echivalente cu 404 tone CO2e. Carbon Solutions Global a compensat în numele Muzeului, amprenta de carbon aferentă anului 2013, folosind credite de tip VCS (Verified Carbon Standard) din cadrul Proiectului Eolian “Hebei Yuxian” din China.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz