2020-04-09 22:46

Anunț al Grupului de Comunicare Strategică: Cei doi români diagnosticați cu COVID-19 au stare bună de sănătate, fără febră

 |  12:13
Anunț al Grupului de Comunicare Strategică: Cei doi români diagnosticați cu COVID-19 au stare bună de sănătate, fără febră

Grupului de Comunicare Strategică informează, printr-un comunicat de presă, că cele două persoane internate în Cluj-Napoca și Timișoara cu COVID-19, au stare bună de sănătate, fără febră

"În ţara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative", afirmă sursa citată.

De asemenea, în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au fost analizate şi alte probe de la persoane care s-au întors din ţările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieşit negative.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că la nivel naţional sunt în carantină în centre instituţionalizate 52 persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", afirmă sursa citată.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni.

Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgenţă 112 au fost primite 80 apeluri. Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât şi numărul apelurilor la 112 au scăzut faţă de zilele trecute.

Grupul de Comunicare Strategică le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Externe) şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TelVerde 0800 800 358.

De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia dedicată +4021.320.20.20.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine