2020-04-07 13:34

Anunț de la Ministrul Muncii: Ce se întâmplă cu PENSIILE SPECIALE

 |  17:40
Anunț de la Ministrul Muncii: Ce se întâmplă cu PENSIILE SPECIALE

Guvernul va finaliza până luni schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi. El susţine că diminuarea pensiilor speciale va fi asumată prin rectificarea bugetară de săptămâna viitoare.

"Vis-a-vis de pensiile de serviciu, eu am să le zic aşa cum scrie la lege, sunt câteva scheme care până luni vor fi decise, de impozitare sau de taxare. Sunt chestiuni discutate şi vor fi asumate prin rectificarea bugetară. Este vorba în primul rând de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se plătesc din bugetul asigurărilor de stat faţă de celelalte indemnizaţii sau pensii de serviciu care se plătesc din bugetul de stat. Acele pensii care se plătesc din bugetul de stat vor fi acele pensii care, conform pragurilor valorice apărute deja în presă, se vor taxa suplimentar", a afirmat Budăi, citat de Agerpres.

Întrebat dacă susţine o astfel de măsură, ministrul a răspuns: "Este o discuţie care a fost asumată de întreg Guvernul. Nu mai există chestiuni personale".

Referindu-se la sporul de 15% acordat bugetarilor pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă, Marius Budăi a dat asigurări că acesta nu va dispărea.

"Nu sunt absolut niciun fel de tăieri. Au fost nişte discuţii pe un anumit spor pe care nu îl primeşte toată administraţia publică. Trebuie separate cumva lucrurile, pentru că administraţia locală îşi stabileşte singură aceste sporuri şi salariile. Ieri (joi- n.r.) chiar am fost la doamna prim-ministru şi am discutat cu dumneaei şi în jumătate de oră chiar a postat pe Facebook că nu este cazul ca prin rectificarea bugetară să se reducă acest spor", a adăugat ministrul Muncii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-02Parerea ta...

ION ION
02 Aug 2019

Domnule ministru la calea ferată sunt angajați pensionari din armata cu pensii speciale de 7090 lei și cu salariu de 8000 lei pe lună.Dorobantu SMART directorul de la CFR CALATORI l- a numit șef serviciu la Audit pe un pensionar ca ăștia și are în total pe lună 20000 lei.Iar pe partea cealaltă vrea sa faca disponibilizări ca CFR Călători ar fi in faliment in curând.E normal și drept ? Păi ce pregătire sa aiba un pensionar de la armata angajat la CFR? Un securist turnator care face jocul lu Dorobantu.Si voi de la ministerul muncii ne aburiti cu minciuni ca le tăiați sau le impozitati pensiile la trantorii ăștia.Rusine sa va fie.
LIVIU - SUCEAVA
03 Aug 2019

In timp ce unii pensionari, cum este mama, care a lucrat oficianta la posta, dupa 30-40 de munca au pensie sub 1500 lei, parlamentarii nerusinati si-au votat pentru ei pensii speciale uriase in raport cu cele normale, pt care nici n-au contribuit. Ce-au facut parlamentarii astia asa de greu, au fost pe front ? Asta e dreptate ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine