2020-05-25 08:18

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministrul MUNCII! Vizați sunt cei aproape 20.000 de români cu gradul 1 de HANDICAP

 |  14:32
 ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministrul MUNCII! Vizați sunt cei aproape 20.000 de români cu gradul 1 de HANDICAP

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că persoanele care au suferit amputaţii ori care s-au născut fără unul dintre membre nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare.

„Luni, iese din transparenţă decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de doi ani pentru persoanele încadrate în grad de handicap, care au suferit amputaţii ori s-au născut fără unul din membre. Aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare", a informat Budăi, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

El a adăugat că, în România, sunt în jur de 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 şi 2 de handicap. Cei care vor beneficia de acest ordin sunt persoanele cu gradul 1 de handicap, care sunt în jur de 18.000. „Voi publica săptămâna viitoare acest ordin, a trebuit să îl las în transparenţă decizională, iar după publicarea în Monitorul Oficial intră în vigoare. Luni este ultima zi de transparenţă, marţi am convocat la discuţii specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, îl rearanjăm, urmează semnarea lui de către mine şi trimiterea către Monitorul Oficial", a explicat ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine