2019-10-15 05:08

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Poliţia Rutieră ar putea ÎNCHIDE mai multe drumuri din cauza condiţiilor METEO

 |  12:44
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Poliţia Rutieră ar putea ÎNCHIDE mai multe drumuri din cauza condiţiilor METEO

Poliţia Rutieră acordă o atenţie sporită drumurilor intens circulate, şi în special celor care fac legătura între diverse regiuni ale ţării şi zonele montane. Agenţii de la circulaţie anunţă că în situaţia o va impune, în colaborare cu administratorul drumului, va bloca accesul pe acele artere rutiere care riscă să devină impracticabile din cauza zăpezii şi va oferi şoferilor rute alternative.

Duminică, sunt în vigoare două avertizări cod galben de vreme severă, dar şi o informare meteorologică privind lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de sâmbătă, de la ora 11.00, şi până duminică, la ora 20.00, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării se înregistrează precipitaţii moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În regiunile sudice şi sud-estice în prima parte a zilei de duminică vor fi ploi, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. La munte, ninsorile se vor extinde, iar vântul va sufla cu putere. Temporar vântul se va intensifica şi în zonele joase, cu viteze în medie de 45-55 de kilometri la oră.

Până duminică la ora 16.00 este în vigoare o atenţionare cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ în toate zonele de munte, unde vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi 60-70 de kilometri la oră, iar pe creste peste 80-90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

O altă avertizare cod galben este în vigoare din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02.00, şi până duminică la ora 16.00. În acest interval, în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 de kilometri la oră şi temporar 70 de kilometri la oră.

Potrivit MAI, în această perioadă acţionează zilnic 9.800 de poliţişti, dintre care 1.500 de la rutieră, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi şi 3.800 poliţişti de frontieră, iar pentru urgenţele medicale piloţii Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătiţi să intervină zilnic cu opt elicoptere, in condiţiile în care starea vremii o va permite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-10Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Dec 2017

aveti grija sa platiti miliardele de euro la MAFiA ASFALTATOTIRLOR...ca sa inchideti drumurile curatate de ei pe multi bani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray