2020-04-07 13:53

Anunț de ultimă oră: Toate clădirile vor fi VERIFICATE!

 |  19:30
Anunț de ultimă oră: Toate clădirile vor fi VERIFICATE!

Orice construcție nouă, dar și cele vechi vor fi controlate pentru depistarea concentrației de Radon, se arată într-un ordin al președintelui Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit arenaconstruct.ro, indiferent de zona de prioritate, concentrația de radon se va determina pentru următoarele:

a) locuri de muncă din subteran și parter, cum ar fi: stații de metrou, centre de relaxare, cariere, mine, grote, peșteri, saline, instalații de tratare a apei, extracții materii prime, ciupercării, depozite, arhive, biblioteci, laboratoare;

b) clădiri cu acces public;

c) clădiri publice care găzduiesc un public mai larg decât utilizatorii săi direcți, cum ar fi primării, prefecturi, sedii de poliție, unități școlare, creșe, grădinițe, unități sanitare, cluburi sportive, teatre, cinematografe etc.

Potrivit metodologiei, cel puțin următoarele surse de creștere a concentrației de radon în aerul interior trebuie considerate: – concentrația de radon din sol și permeabilitatea solului și geologia; – emanația de radon din materialele de construcție componente ale locuinței; – emanația de radon din apa folosită la spălat și gătit; – emanația de radon din gazele naturale folosite pentru încălzirea locuințelor și pentru gătit.

Suplimentar, există și un factor antropogen, care poate influența creșterea concentrației de radon în aerul interior ”prin comportamentul ocupanților unei clădiri”. Planul național de acțiune la radon a fost aprobat anul trecut prin Hotărâre de Guvern.

Acest plan abordează riscurile pe termen lung rezultate din expunerile la radon în locuințe, în clădirile cu acces public și în locurile de muncă pentru orice sursă de pătrundere a radonului, fie că este vorba de sol, de materiale de construcții sau de apă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine