2020-07-07 10:25

Anunț radical despre pensii! Ce se va întâmpla cu Pilonul II

 |  12:18
Anunț radical despre pensii! Ce se va întâmpla cu Pilonul II

Vești de ultimă oră despre pensiile românilor.Este vorba despre Pilonul II de pensii. Începând cu 1 iulie, românii pot să-şi transfere contribuţia lunară de 3,75% din venit, de la pensiile private, la pensiile de stat.

Potrivit Hotnews.ro, numărul românilor care au făcut până acum cereri de încetare a plăţii contribuţiilor la Pilonul II şi transferul viitoarelor contribuţii exclusiv în sistemul public de pensii (Pilonul I) este foarte redus:  

- BCR Pensii, companie care gestionează contribuţiile a peste 646.000 de participanţi, a transmis că are 26 de cereri până acum.   

- Aegon Pensii Private, companie care gestionează pensiile a peste 912.000 participanţi, a precizat că a primit până acum doar 4 cereri.  

- NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private, cu peste 1,99 milioane de participanţi la sfârşitul lunii aprilie 2019, nu a dorit să ofere încă date exacte, precizând doar că „normele sunt noi şi nu e încă o tendinţă consolidată pe subiect”.  

- Allianz-Ţiriac Pensii Private, al doilea mare administrator de pensii private, cu peste 1,57 milioane de participanţi, a precizat că: "opţiunea de transfer a contribuţiilor participanţilor de la Pilonul 2 către Pilonul 1 nu are o frecvenţă semnificativă.

- Reprezentanţii Generali (peste 745.000 de participanţi) nu au răspuns.  

- Reprezentanţii BRD (peste 428.000 de clienţi) Pensii au spus că "am primit un număr foarte redus de solicitări din partea clienţilor cu privire la transferul contribuţiilor la Pilonul I"  

- Reprezentanţii Metropolitan Life (peste 1,02 milioane de participanţi) au spus că "nu am înregistrat un număr semnificativ de cereri scrise din partea clienţilor cu privire la încetarea contribuţiei pentru pensia privată pilon II."  

Peste 7,32 de milioane de români contribuiau în sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) la data de 30 aprilie 2019, valoarea activelor din acest sistem depăşind 52,2 miliarde de lei, conform celor mai recente date publicate de ASF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz