2020-03-28 16:14

Anunțul premierului Orban: Salariul minim va CREȘTE cu 7,2%

 |  20:27
Anunțul premierului Orban: Salariul minim va CREȘTE cu 7,2%

Guvernul va stabili până la finalul săptămânii formula de calcul a salariului minim, care ar putea crește, astfel, cu 7,2% de la 1 ianuarie 2020.

De la numirea sa în funcița de premier, Ludovic Orban a evitat să dea o cifră exactă despre creștre.

”În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a transmis Ludovic Orban pe pagina oficială de Facebook a Guvernului. 

La finalul săptămânii trecute, Orban afirma că salariul minim pe economie va creşte, pe baza unui studiu de impact şi a consultării cu partenerii sociali şi organizaţiile neguvernamentale, însă nu poate spune că cât.

“Cu siguranţă, salariul minim va creşte, dar nu pot da cuantumul cu care va creşte. La ora asta s-a constituit o echipă de lucru: Ministerul Finanţelor - SGG - Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Comisia de prognoză. Vom veni în baza studiului de impact pe care îl realizăm cu o propunere, care, evident, va fi supusă dezbaterii în consiliu tripartit - sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale. Vom asculta argumentele, pentru că aici sunt diferenţe de abordări”, a explicat Orban, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine