2020-02-26 00:48

Apa CONTAMINATĂ cu E.Coli, clor rezidual şi alte BACTERII într-o comună din România

 |  09:51
Apa CONTAMINATĂ cu E.Coli, clor rezidual şi alte BACTERII într-o comună din România

Apa livrată populaţiei într-o comună din România a fost depistată având neconformităţi la parametrii microbiologici ''E.Coli'' şi ''Bacterii coliforme'', dar şi la parametrii "clor rezidual liber'', "clor rezidual liber %''.

Este vorba despre comuna Finta, din judeţul Dâmboviţa, urbe cu peste 4.600 de suflete. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a anunţat că a sistat livrării apei către populaţie. Tot sistemul de captare, înmagazinare şi distribuire va fi spălat şi igienizat. Operaţiunea va dura aproximativ cinci zile.

”Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa sistează livrarea apei către populaţie în comuna Finta deoarece, în urma efectuării monitorizării suplimentare a calităţii apei, s-au identificat neconformităţi la parametrii indicatori «clor rezidual liber», «clor rezidual liber %» şi parametrii microbiologici «E.Coli» şi «Bacterii coliforme» la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia şi Finta Mare”, a anunţat compania.

Recomandări preţioase

Compania de Apă Târgovişte recomandă locuitorilor să nu folosească apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine