2020-07-15 14:26

Apă infestată cu E-coli, amoniu și nitrați lângă București

 |  22:38
Apă infestată cu E-coli, amoniu și nitrați lângă București

Două localităţi importante aflate la doar câţiva kilometri de Bucureşti au doar apă infestată. La Vidra şi Jilava, în puţuri şi fântâni, bacteriile sunt de cinci ori peste limitele admise, scrie Stiripesurse.ro.

Principalul focar de infecţie este la vedere: o groapă de gunoi administrată de o firmă care a fost în zadar amendată de Garda de Mediu. Dar şi localnicii îşi fac rău singuri: dejecţiile de la mai multe blocuri ajung pe un teren viran şi se infiltrează în pânza freatică.

Primarii, şi din Vidra şi din Jilava, sunt arestaţi, iar subalternii lor aşteaptă doar să iasă din funcţii. În schimb, inspectorii sanitari care răspund de sănătatea oamenilor din zonă nu văd ceea ce localnicii arată oricui: apa pe care ei ar trebui să o bea este plină de impurităţi, anunţă știrile TVR. Jilava nu a avut niciodată apă curentă. Dar până acum câteva luni localnicii puteau măcar să se folosească de apa din fântâni şi puţuri. Aceeaşi situaţie şi în comuna Vidra, aflată la câţiva kilometri. Între cele două localităţi este însă un munte de gunoi. Localnicii spun că de aici vine tot răul.

Garda de Mediu a amendat recent, pe 25 mai, firma care administrează groapa de gunoi. 210.000 de lei pentru o serie de nereguli. Inspectorii au cerut atunci Direcţiei de Sănătate Ilfov să verifice calitatea apei din zonă. Pe 7 iunie nu exista niciun rezultat. Oficial, inspectorii sanitari au comunicat TVR că probele au fost luate pe 8 iunie, iar rezultatele sunt dezastruoase. Analizele din această lună arată că apa din Jilava şi Vidra conţine azotaţi de patru ori peste limitele admise. În cazul amoniului, concentraţia este de şapte ori peste cifrele standard, mai spune sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz