2020-08-12 15:59

APELUL președintelui Iohannis către români: ”Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!”

 |  20:55
APELUL președintelui Iohannis către români: ”Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!”

Președintele Klaus Iohannis face un apel către toți românii de a se feri de știrile false care circulă pe internet, știri care pot provoca și mai multă panică. De asemenea, șeful statului îi asigură pe oameni că autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a trece cu bine peste această criză din sănătate.

”Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent. Autoritățile care gestionează situația au luat din timă măsurile necesare, dar pentru a fi cu adevărat eficient măsurile luate de guvern trebuie urmate de către noi toți. Toți putem contribui la diminuarea riscului de contaminare: limitarea cât posibil a contactului social, flexibilizarea programului de lucru. Carantina sau autoizolarea unde se impun sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi.

Nedeclararea tuturor informațiilor către medici pot avea efecte foarte grave. Împiedicând răspândirea virusului în comunitate câștigăm timp prețios pentru a lupta cu acest flagel. Peste tot în lume, în cazul unei epidemii, sistemul medical e supus unei presiuni uriașe. Depinde de fiecare să punem umărul la atenuarea presiunii. Ajutând medicii, ajutăm semenii noștri.

Dragi români, o atitudine prudentă și responsabilă nu echivalează cu panica. Evitați propagarea de știri false, alarmiste. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe. Pandemia de informații false și de minciuni e extrem de periculoasă și nocivă. Informați-vă doar din surse oficiale, urmpriți canalele oficiale. Am constatat toți cât rău pot face știrile false, circulă și acum, cică orașe întregi s-ar închide. E fals, nu luați cu asalt magazinele sau farmaciile. Toți sunt afectați, sunt sectoare și companii care suferă pierderi grele.

Vom veni cu soluții eficiente. Deși nimeni nu poate oferi garanții, sunt optimist că vom trece cu bine peste această grea încercare. Separați, suntem slabi în fața oricărei vulnerabilități, pe când împreună vom reuși să depășim toate obstacolele” a declarat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Apelul președintelui vine în contextul în care românii au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii și în mediul online circulă zeci de informații false legate de criza coronavirusului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Cum puteți fabrica DEZINFECTANT acasă. Rețeta publicată de OMS

Iohannis cheamă partidele la consultări: ”Nu mai avem timp de pierdut!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz