2019-11-12 16:33

APLICAȚIE în premieră: Calculează singur vârsta de PENSIONARE. Află toate detaliile

 |  20:04
APLICAȚIE în premieră: Calculează singur vârsta de PENSIONARE. Află toate detaliile

Casa Naţională de Pensii Publice a pus la dispoziția oamenilor o aplicație care să ajute la aflarea vârstei de pensionare la termen și anticipată.

Prin urmare, cei interesați pot afla anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, dar și la ce vârstă se pot pensiona anticipat.

Introducând datele personale, pas cu pas, putețI afla tot ce vrețI să știțI la următorul link:

https://www.cnpp.ro/web/10180/218

Legislația pensiilor de stat de la noi stabilește existența a două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială. Diferența esențială dintre ele are legătură cu vechimea în muncă necesară pentru a le obține, explică site-ul Avocatnet.ro.

Potrivit Legii pensiilor de stat, pensia anticipată poate fi obținută cu cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, însă numai dacă este realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

De partea cealaltă, în cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

Vârsta-standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare (adică vechimea în muncă recunoscută legal) este de 15 ani, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, ambele indiferent de sex.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dom’le, dumneata ştii carte? Mă umplu de nervi zi de zi când văd atitudinea unor funcţionari care se poartă cu noi de parcă le-am datora întreaga existenţă. Înţeleg că fiecare are problemele lui, dar nu este vina mea că o doamnă de la ghişeu s-a certat cu soţul sau copilul exact când m-am dus eu să plătesc taxele către stat sau să întreb cât datorez
02 Oct 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray