2020-07-07 10:09

Aproape 2.000 de angajaţi, disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia

 |  13:10
Aproape 2.000 de angajaţi, disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a anunţat că a disponibilizat în acest an aproape 2.000 de angajaţi care au primit până la şase salarii medii brute compensatorii. În urma disponibilizărilor, numărul salariaţilor companiei de stat a ajuns la 15.400.

"Salariaţii disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare beneficiază de plăţi compensatorii, reprezentând două până la şase salarii medii brute realizate la nivel de companie", a precizat CE Oltenia, la solicitarea Mediafax.

"Reducerea cheltuielilor cu personalul va contribui la creşterea rentabilităţii şi eficienţei economice a companiei. Redimensionarea forţei de muncă în funcţie de volumul producţiei va duce la creşterea productivităţii muncii de la 658 MWh/salariat în 2014 la 771 MWh/salariat în 2015", a menţionat compania.

Oficialii Complexului Energetic Oltenia susţin că acţiunile privind creşterea performanţei operaţionale şi financiare au fost impuse de mediul economic actual. 

Compania de stat a mai menţionat că "producătorii de energie regenerabilă nu sunt interesaţi decât de obţinerea certificatelor verzi - fapt ce determină, în schimb, creşterea preţului final la consummator".

"Supracapacitatea de producţie din zona energetică, cât şi din zona minieră are drept consecinţă un număr de personal excedentar care necesită resurse financiare mari cu pondere semnificativă în totalul cheltuielilor operaţionale", a precizat Complexul Energetic Oltenia. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz